ASSALAMMUALAIKUM

SELAMAT DATANG & TERIMA KASIH kerana sudi melayari blog saya BIG DESIRE...


TUJUAN UTAMA SAYA MEMBINA BLOG INI ADALAH UNTUK MEMBANTU DAN BERKONGSI PELUANG KEPADA ANDA BAGAIMANA KITA BOLEH MENJANA PENDAPATAN LUMAYAN YANG MUDAH SAMBIL MENJANA KESIHATAN YANG LEBIH BAIK.

Anda percaya atau tidak kalau saya katakan dengan hanya bermodalkan sedikit wang anda...SEKALI SEUMUR HIDUP, anda boleh menjaga kesihatan anda & keluarga. Yang paling menarik anda juga boleh menjana pendapatan yang benar-benar lumayan mengikut kehendak diri anda sendiri.
Bagaimana anda boleh mendapat MANFAAT yang besar melalui pelaburan yang kecil? Di sinilah segalanya saya bermula....SMARTHERBS.. Produk minuman kesihatan yang dibuat menggunakan adunan herba-herba hebat yang telah terbukti secara saintifik akan kebaikannya. Rasa sedap, produk berkualiti...dan yang paling utama...ianya MURAH!
Siapa sangka sejak saya mengamalkan produk keluaran SMARTHERBS ini kehidupan saya berubah sama sekali. BAIK DARI SEGI KESIHATAN MAHU PUN PENDAPATAN SAYA. Saya berterima kasih kepada UPLINE yang memperkenalkan saya dengan SMARTHERBS.

APA ITU SMARTHERBS? TAK PERNAH DENGAR PUN?
Saya pasti inilah soalan yang bermain di minda anda sekarang.. Smartherbs merupakan sebuah syarikat bumiputera yang telah ditubuhkan pada MEI 2007. PRODUK UTAMA IALAH MINUMAN KESIHATAN BERASASKAN HERBA. Mempunyai kilang sendiri dan terletak di Taman Tasik Jaya, Seremban, Negeri Sembilan.

KENAPA TAK PERNAH NAMPAK IKLAN SYARIKAT SMARTHERBS DI T.V, RADIO ATAU DI MAJALAH DAN SEBAGAINYA?
Memang benar syarikat tidak mengiklankan produknya dimana-mana media massa pun.

KENAPA?
Kerana syarikat lebih berminat untuk mengagihkan kos pengiklanan yang mahal itu kepada pengguna-pengguna dan ahli Smartherbs dalam bentuk bonus kerana syarikat percaya bahawa pengiklanan dari mulut-kemulut adalah lebih jujur dan efektif. Dan yang paling penting DAPAT MEMBANTU AHLINYA MENJANA PENDAPATAN YANG LUMAYAN.

Smart Herbs meletakkan Benchmarking (sasarannya) seperti berikut:

KUALITI produk setanding dengan AMWAY

HARGA Lebih Rendah dari MAIDIN

BONUS lebih tinggi dari MAYBANK

TADI ADA KATA, PRODUK SMARTHERBS INI MURAH? BETUL KE?
Benar. Harga runcit yang tertera di kotak adalah RM30 bagi Kopi Barley, Kopi Kacip Fatimah, Kopi Tongkat Ali dan Losyen Pati Halia. Manakala Susu Kambing + Madu RM35. ( Senarai produk dan khasiat boleh rujuk di bawah ). Tapi saya boleh dapat dengan harga mengikut pilihan saya sendiri iaitu

PRODUK KOPI DAN LOSYEN : RM13.50, RM15.00, RM18.00

PRODUK SUSU KAMBING + MADU : RM17.50, RM20.00, RM23.00

BAGAIMANA CARANYA KITA BOLEH DAPAT MURAH?
Caranya mudah sahaja. Syarikat beri pilihan kepada kita dengan cara menjadi AHLI, TRADER ATAU STAR CENTRE. Anda boleh memilih yang mana satu pilihan anda berdasarkan tujuan, niat dan kehendak anda sendiri.

KATEGORI 1: AHLI BIASA (PENGGUNA SAHAJA)

Saya ingin mengamalkan produk-produk berkualiti tinggi dan berkhasiat SmartHerbs dengan harga belian yang lebih rendah dari pasaran. Saya ingin meningkatkan kesihatan dan kesejahteraan saya. Saya sesekali akan memperkenalkan pelanggan baru untuk membantu perkembangan syarikat Smart Herbs, tetapi kepentingan utama saya hanyalah menjadi seorang pelanggan (pengguna) sahaja dahulu.

KATEGORI 2: TRADER

Pendapatan Bonus 3 angka sebulan atau lebih.
Saya ingin mencuba menjalankan perniagaan secara kecil-kecilan dahulu secara separuh masa dengan pendapatan cukup untuk menampung bayaran bil-bil bulanan dan pinjaman kereta dan rumah saya. Saya akan memperkenalkan kepada kawan-kawan saya tentang produk & perniagaan mudah di Smart Herbs.

KATEGORI 3: STAR CENTRE

Pendapatan Bonus 4 angka sehingga 5 angka sebulan.
Saya ingin secara serius menceburi perniagaan Smart Herbs dan akan memperkenalkan kepada kawan-kawan saya tentang produk & perniagaan mudah di Smart Herbs. Saya akan menjadikan Smart Herbs sebagai punca pendapatan kedua yang lumayan melebihi gaji/pendapatan bulanan saya sekarang. Saya akan bekerja keras untuk merebut peluang ke pangkat yang lebih tinggi yang membolehkan saya hidup senang dan mewah dengan kebebasan kewangan dan masa.

SAYA DAH BUAT PILIHAN MENGIKUT NIAT , TUJUAN DAN KEHENDAK SAYA. TAPI, BAGAIMANA CARANYA NAK JADI AHLI, TRADER ATAU STAR CENTRE?

PENDAFTARAN HANYA SEKALI SEUMUR HIDUP

a. PENDAFTARAN SEBAGAI AHLI : RM 60 @ RM 70

( Dapat 2 Kotak Produk Kopi @ Susu Kambing)

- Harga belian selepas daftar : RM 18 (K) @ RM 23 (S.K) / kotak

b. PENDAFTARAN SEBAGAI TRADER : RM 90

( Dapat 3 Kotak Produk )

- Harga belian selepas daftar : RM 15 (K) @ RM 20 (S.K) / kotak

c. PENDAFTARAN SEBAGAI STAR CENTER : RM 360.00 ( Dapat 12 Kotak Produk)

- Harga belian selepas daftar : RM 13.50 (K) @ RM 17.50 (S.K) / kotak

** Harga di pasaran RM 30 - Produk Kopi ( K ) / RM 35 – Produk Susu Kambing ( S.K )**

APA KELEBIHAN DAN KEUNTUNGAN SAYA BOLEH DAPAT BILA MENYERTAI SMARTHERBS SEBAGAI AHLI, TRADER ATAU STAR CENTER?

Smartherbs menggunakan plan pemasaran SISTEM TRADING BERSISTEMATIK
Tidak menggunakan PV/BV. Bonus Dalam Ringgit Malaysia (RM)

AHLI :

1. Mendapat NO.ID

2. Mendapat harga rendah daripada harga pasaran. RM18 dan RM23.

3. Bonus Penajaan RM23 – RM100 sekiranya anda berjaya membawa/memperkenalkan AHLI, TRADER, STAR CENTRE baru.

4. Laman WEB sendiri ( bagi melihat bonus anda )

5. Maintain Produk bulanan RM22x 2 kotak : RM44 sebulan

TRADER:

1. Mendapat NO.ID

2. Mendapat harga rendah daripada harga pasaran. RM15 dan RM20.

3. Bonus Penajaan RM23 – RM100 sekiranya anda berjaya membawa/memperkenalkan AHLI, TRADER, STAR CENTRE baru.

4. Laman WEB sendiri ( bagi melihat bonus anda )

5. Mendapat rebat belian 2.94% / KOTAK

6. Bonus belian 7 generasi : RM1.60

7. Maintain Produk bulanan RM22x 2 kotak : RM44 sebulan

STAR CENTRE:

1. Mendapat NO.ID

2. Mendapat harga rendah daripada harga pasaran. RM13.50 dan RM17.50.

3. Bonus Penajaan RM28 – RM130 sekiranya anda berjaya membawa/memperkenalkan AHLI, TRADER, STAR CENTRE baru.

4. Laman WEB sendiri ( BOLEH DAFTAR AHLI, TRADER, STAR CENTRE DAN TRANSFER PRODUK KEPADA TRADER)

5. Mendapat rebat belian 5% / KOTAK

6. Bonus transfer produk 6.61% / KOTAK

7. Bonus belian 3 generasi Star Centre : 2 %

8. Maintain Produk bulanan RM22x 2 kotak : RM44 sebulan

BOLEH DAN MAMPUKAH SMARTHERBS INI NAK BAYAR BONUS YANG BEGITU BANYAK?

Memang boleh. Kerana smartherbs memiliki kilang sendiri ( Anda boleh melawat kilang sekiranya anda mahu ). Kos pengeluaran produk telah berjaya dijimatkan. Tiada membuat pengiklanan yang melibatkan kos yang tinggi. Memiliki kemampuan untuk membina dan menguruskan sistem web sendiri.

SAYA SUDAH BERJAYA BERSAMA SMARTHERBS. ANDA BAGAIMANA?

Saya sedia membantu dan berkongsi peluang bersama anda. SMARTHERBS telah mengubah hidup saya. Anda bila lagi? Kita mencari-cari jalan bagaimana ingin keluar dari kemelut masalah kewangan. Kita mencari-cari jalan bagaimana untuk memiliki kesihatan yang baik. Kita mencari-cari jalan bagaimana hendak mencari rezeki yang halal untuk diri dan keluarga kita. Kita mencari-cari jalan bagaimana mendapat kesihatan yang baik dan sejahtera...INSYAALLAH! SEMUANYA ADA DI SINI....DI SMARTHERBS. Bukan senang untuk menjadi senang dan bukan susah untuk menjadi susah. Kita tanya pada diri sendiri...dan kaji mereka yang telah berjaya...Semua yang berjaya PERLU PENGORBANAN..USAHA...JIHAD...Tiada yang datang secara sendiri melainkan kita sendiri yang membuat pilihan dan berusaha...

REZEKI TIDAK DATANG BERGOLEK KEPADA KITA...ANDA PERCAYA PADA DIRI SENDIRI...ANDA MAMPU UNTUK BERJAYA. WALAU KITA TIDAK MENCAPAI TAHAP JUTAWAN...TAPI BERSYUKURLAH BILA KITA BEBAS DARI MASALAH KEWANGAN DAN MENDAPAT KESIHATAN YANG BAIK..... AMIN..

SESUNGGGUHNYA ALLAH MAHA BESAR, MAHA KAYA, MAHA PEMURAH & MAHA PENGASIH...

Renung-renungkanlah...
"Orang cemerlang sentiasa ceria dan bersemangat, gunakan pelbagai kaedah dan cara bagi memastikan kita ceria dan bersemangat setiap hari." (Dr. Fadzilah Kamsah)

"Jangan biarkan orang menghalang anda dari melakukan sesuatu kerana mereka mungkin salah. Albert Einstein pernah berkata: “Orang yang bersemangat tinggi selalu ditentang hebat oleh orang yang mempunyai pemikiran sempit”. Mereka yang mempunyai pemikiran sempit akan menentang anda dan mereka selalunya salah haluan."

"Sepertimana yang telah difirmankan oleh Allah dalam tafsirnya, “Wahai sekalian manusia! Makanlah dari apa yang ada di bumi yang halal lagi baik dan janganlah kamu ikut jejak langkah syaitan, kerana sesungguhnya syaitan itu adalah musuh yang terang nyata bagi manusia” [Surah Al Baqarah: 168]."

"Kita selalu mendengar ungkapan mencegah itu lebih baik daripada mengubat. Hubungkaitnya ialah menjaga pemakanan kita adalah lebih baik daripada rawatan penyakit. Kenapa kita mesti tunggu sakit dahulu untuk dirawat sedangkan tidak menjaga pemakanan supaya kesihatan lebih terjamin? Lagipun, jika difikirkan kos merawat itu lebih tinggi berbanding kos mencegah. Kenapa kita tidak berusaha untuk mengubah tabiat ke arah mencegah timbulnya penyakit?"

"Seperti mana Sabda Rasulullah s. a. w, maksudnya: "Perut manusia itu tempat segala penyakit, manakala pencegahan itu pokok dari segala pengubatan." (Riwayat ad-Dailami)"

"Dan sesiapa yang bertaqwa kepada Allah (dengan mengerjakan suruhanNya dan meninggalkan laranganNya), nescaya Allah akan mengadakan baginya jalan keluar (dari segala perkara yang menyusahkannya) serta memberinya rezeki dari jalan yang tidak terlintas di hatinya. Dan (ingatlah), sesiapa berserah diri bulat-bulat kepada Allah, maka Allah cukuplah baginya (untuk menolong dan menyelamatkannya). Sesungguhnya Allah tetap melakukan segala perkara yang dikehendakiNya. Allah telah pun menentukan kadar dan masa bagi berlakunya tiap-tiap sesuatu."(At-Talaq: 2-3)

Tuesday, January 25, 2011

Al-Ma'idah dalam bahasa Arabnya bermaksud perut (ventrikulus) dan dalam bahasa Inggerisnya disebut stomach. Merupakan salah satu dari organ-organ pencernaan. Perut juga merupakan salah satu dari tempat atau sarang penyakit.

Ramai orang kita tak sedar bahawasanya punca utama penyakit yang menyerang tubuh kita bermula dari usus kita. Dari cara serta permilihan permakanan kita. Oleh itu, mari kita amalkan cara permakanan yang benar-benar sihat. Kata org mencegah lagi baik dari merawat dan pastinya mencegah lagi murah kosnya dari merawat. Jadi fikir-fikirkanlah.

No comments:

Post a Comment